- Dezvoltarea (folosind metode de topire de vid inalt, prietenoase mediului) a noului bioaliaj avansat, complex si inovativ (compozitie originala) pentru implanturi ortopedice, bazat pe elemente netoxice, cu valoare adaugata inalta datorita rezistentei crescute la coroziune, biocompatibilitatii foarte bune si proprietatilor mecanice imbunatatite pentru a asigura performante excelente si durabilitate, timp de viata extins, cu efecte benefice pentru calitatea vietii si confortul pacientilor si comercializarea implantului.

- Aplicarea de tratamente controlate pentru structurarea si functionalizarea suprafetei (noutati stiintifice) folosind solutii chimice si metode electrochimice netoxice si nepoluante pentru obtinerea de structuri nanoporoase cu abilitate de oseointegrare si de bioactivitate crescute, timp de viata foarte lung si dezvoltarea de celule osoase.

- Dezvoltarea de noi tehnologii de obtinere a bioaliajului si de functionalizare a suprafetei folosind chimia in solutie si electrochimia verde.

- Evaluarea completa si complexa a caracteristicilor structurale si functionale (noutati stiintifice) corelata cu cresterea bioactivitatii.

- Cercetarea originala, multi si interdisciplinara orientata catre cunoasterea aprofundata a fenomenelor si mecanismelor pornind de la obtinerea biomaterialului avansat, care permit controlul proceselor la interfata biomaterial/tesut pentru stimularea cresterii celulelor.

- Lot test al noului aliaj cu suprafata functionalizata, transfer de tehnologie si program de implementare industriala pentru a genera un produs european nou competitiv intr-o piata mondiala in crestere rapida.

- Cercetarea tendintelor internationale privind noi bioaliaje de titan, avansate, functionalizate.

- Studiul problematicii mondiale privind modificarea controlata a suprafetelor aliajelor pe baza de titan

- Elaborarea tehnologiei in vid, nepoluanta pentru sinteza noului bioaliaj, cu proprietati biologice avansate, folosind proiectarea compozitionala.

- Imbunatatirea proprietatilor mecanice ale noului bioaliaj prin procesare termo-mecanica speciala pentru a obtinere o structura functionala nanocristalina.

- Caracterizarea compozitionala si structurala a noului bioaliaj (pentru prima data).

- Comportarea electrochimica a interfetei: bioaliaj/fluide umane simulate (noutate stiintifica).

- Determinarea in vitro a biocompatibilitatii noului bioaliaj.

- Elaborarea de noi metodologii pentru modificarea controlata a suprafetei cu scopul de a creste adeziunea si bioactivitatea celulara.

- Caracterizarea suprafetelor procesate folosind metode moderne, de nivel inalt (rezultate originale).

- Caracterizarea electrochimica a interfetei aliaj bioactiv/fluid uman simulat.

- Determinarea biocompatibilitatii in vitro a aliajului cu suprafata functionalizata (rezultate originale).

- Determinarea comportarii bioaliajului in conditii functionale extreme cu prognozarea rezistentei sale.

- Selectarea metodelor optime pentru implant ortopedic.

- Studii privind tipurile si dimensiunile implanturilor ortopedice.

- Selectionarea modelelor de implant.

- Proiectare, modelare si experimente pentru fabricarea implantului.

- Teste pentru verificarea reproductibilitatii parametrilor tehnologiilor de sinteza, de procesare termo-mecanica, de functionalizare a suprafetei si de executie a implantului.

- Demonstrarea stabilitatii, functionalitatii si biocompatibilitatii suprafetei procesate a noului aliaj.

- Analiza tehnico-economica.

- Plan de trasfer tehnologic si de implementare industriala.

- Imbunatatirea calitatii vietii pacientilor care vor folosi un aliaj nou, avansat, prin conditii mai bune de sanatate datorita inlocuirii materialelor de implant cu risc cu un bioaliaj netoxic. Folosind tehnologii de vid inalt si de chimie verde se va realiza o dezvoltare durabila. Noul aliaj va avea o perioada foarte lunga de viata (mai mult de 20 ani) si astfel se va realiza o utilizare eficienta a resurselor materiale.